Transfer Factor (TF)

4Life Transfer Factor Advance Formula (60 kapsul)

Tunggal, No. Item:130024070

RM169.00 (Sem. M’sia)
RM170.00 (M’sia Timur)

Inilah produk yang dimakan Haziq buat masa ini. Sedikit maklumat yang boleh dikongsikan bersama:

Transfer Factor: Molekul Terpenting Dalam Pembinaan Imuniti Tubuh

Transfer factor adalah molekul mikroskopik dan semula jadi yang wujud di dalam tubuh setiap manusia dan binatang. Transfer factor wujud walaupun di dalam sistem imun(pertahanan badan) yang paling primitif. Ia adalah pengantaraan atau agen yang menghantar maklumat imuniti mengenai ancaman kesihatan – sama ada dalaman atau luaran – dan gerak balas imun yang sesuai, dari satu sel imun ke satu sel imun yang lain.

Transfer Factor Malaysia – Produk 4Life Research

4Life Transfer Factor adalah produk unik yang berasaskan transfer factor. Ia adalah hasil dari kajian selama lebih 50 tahun dan dibangunkan sebagai produk sokongan imun. Teknologi pengeluaran transfer factor dari sumber kolosterum (susu) lembu telah dipatenkan di Amerika Syarikat. Produk Transfer Factor kini boleh didapati di Malaysia.

Sehingga kini belum ada produk kesihatan lain yang mampu membantu sistem imun(pertahanan badan) mengenali musuh (mikroorganisma), mengenal pasti gerak balas, mengingati tag pengenalan musuh dan mengawal tindak balas sel imun berkenaan (agar tidak mengancam sel tubuh yang sihat) seperti yang dapat dilakukan oleh produk 4Life Transfer Factor.

“Punca penyakit adalah sistem imun yang lemah. Apa saja yang boleh meningkatkan keberkesanan sistem imun akan membantu MENCEGAH dan MERAWAT penyakit.”
– William Hennen, Ph.D., Pakar Biokimia.
 

4Life Transfer Factor bukannya vitamin, herba, hormon, mineral atau ubat. Ia adalah makanan tambahan yang dapat membantu sistem imun berfungsi secara berkesan dan optimum.

Kuasa Besar Penjagaan Sistem Imun

4Life Transfer Factor Advance Formula menyediakan sokongan imun yang diperlukan tubuh kita. Adunan terpelihara Transfer Factor E-FX menggabungkan transfer factor polivalen dari lembu dan ayam bagi memberi sinergi dan sokongan sistem imun yang kuat.

Manfaat Utama

 • Meningkatkan keupayaan badan mengingati serangan lalu, menggalakkan keberkesanan dan kesihatan sistem imun.
 • Mendidik sel imun yang masih mentah mengenai bahaya semasa atau yang mungkin dihadapi, bersama dengan pelan  tindakan.
 • Membantu di peringkat mengenali ancaman kesihatan.
 • Menggalakkan imbangan sistem imun.

 • Apa yang membuatkan produk ini unik?
 • Transfer factor adalah molekul pembawa maklumat halus yang memindahkan maklumat imuniti dari satu entiti ke satu          entiti yang lain, seperti di antara ibu yang menyusukan bayi yang baru dilahirkan.
 • Proses mengekstraksi transfer factor dari kolostrum dan kunig telur dilindungi oleh paten US 6,468,534 (kuning telur) dan      6,866,868 (teknik pengeluaran  eksklusif), dan beberapa paten lain yang dalam proses pendaftaran.
 • Kajian makmal bebas menunjukkan bahawa Transfer Factor Advance Formula meningkatkan keberkesanan sistem imun        dengan meningkatkan fungsi sel Natural Killer (NK) sebanyak 283%. Sel NK adalah pertahanan barisan hadapan sistem        imun kita.
 • Produk 4Life Transfer Factor dimuatkan di muka utama Physicians’ Desk Reference For Nonprescription Drugs and Dietary    Supplements tahun 2003, 2004 dan 2005, panduan permakanan tambahan piawai untuk doktor dan boleh ditemui di bilik       doktor, hospital dan farmasi di seluruh Amerika Syarikat.
 • Produk 4Life Transfer Factor telah disyorkan penggunaanya oleh Persekutuan Rusia sebagai pengimbang imun di hospital      dan klinik. Pengumuman bersejarah ini adalah hasil dari 10 ujian klinikal berasingan dan 2 eksperimen bagi menguji              manfaat produk 4Life Transfer Factor.
 •  

  Produk Pelengkap

  RiteStart

  4Life Transfer Factor RioVida

  4Life Transfer Factor Plus Advance Formula

  Ramuan
  Transfer Factor E-XF (pati transfer factor yang dipatenkan dan lain-lain komponen asli dari kolosterum lembu dan kuning telor)

  Sumber: http://www.kesihatan.biz/4life/produk_transfer_factor_malaysia.php

  Advertisements

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s