Mahu selimut…………..

Assalamualaikum, salam sejahtera buat semua pengunjung blog Super Haziq mama……

Dah lama mama tak update bloh Super Haziq mama ni kan. Kali ini cerita perkembangan Super Haziq yang mengujakan mama. Orang lain tak teruja pun tak apa. Apa yang penting, biarpun sedikit perkembangan anak syurga mama, mama tetap suka, mama tetap bahagia. Malam ni sepatutnya mama fokus pada bentuk penulisan lain tetapi mama nak update blog Super Haziq mama dulu. Sementelah pipi masih sakit-sakit, kepala masih pening-pening, dapat update sikit pun jadilah…….

Akhir-akhir ini, rutin biasa Super Haziq ada tampak perubahan. Biasanya kalau tidur, meskipun dalam aircond, pakai baju tak ada lengan, seluar pendek pun Super Haziq tahan. Kalau dipakaikan selimut, sekejap aje selimut tu entah ke mana. Dalam seminggu kebelakangan ini, mama tengok kebiasaan itu sedikit berubah. Bila nak tidur aje merengek. Mula-mula tu ingatkan lapar, bagi susu tak mahu pula. Rupa-rupanya nak tidur dipeluk. Tengah-tengah malam bangun merengek, rupanya mahu diselimut. Pelik jugak tapi tak apalah, cuaca agaknya. Bila fikir-fikir, kebelakangan ini cuaca panasnya semacam.Nak kata aircond tu diubah-ubah menjadi lebih sejuk tak pulak. Biasanya kalau rumah orang lainlah, kawan-kawan ada jugak cerita mereka set aircond pada 16’C.  Kalau kami, mahu beku dibuatnya. Biasanya range kami cuma 25-27’C. Itupun dah cukup sejuk dah rasanya.

DSC01730

dah tak marah kalau diselimut…………

Semakin menginjak usia lima tahun, makin manja pula rasanya Aiman Haziq ni.Suka sangat melonjak-lonjakkan badan kalau duduk dalam bouncer, macam nak berdiri. Semangat tu ada, sayangnya kepala masih belum kuat. Tidur pulak nak hangat-hangat. Tahu aje kalau tak ada orang di sebelah. Kalau ada Super kakak dan Super Abang, memang tak ada canlah mama nak menyelit melainkan Super Ayah angkat depa masuk bilik sendiri. Seronok jugak tengok bila masing-masing tidur nyenyak betul…….si abang dah ambil selimut mama. Super Aiman Haziq buat pertama kalinya tidur lengkap dengan baju lengan panjang dan seluar panjang. Sebelum ni memang tak pernah……..

DSC01726

selalu tidur memang pesennya macam ni aje………seluar pendek, baju tak berlengan

DSC01748la ni pakai baju tidur complete…..seronok tengok tiga beradik ni tidur…..selimut dah kena kebas abang…………………..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s