Masa untuk terapi pertuturan!!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera….

Hmmm….berat benar rasanya jari jemari bila nak mula mengetuk abjad pertama memulakan sesuatu entri baru. Terima kasih buat semua pembaca yang mungkin menanti apa perkembangan terkini anak syurga mama ni kan….Cerita kali ini berkisar tentang sesi terapi pertuturan Super Haziq pada awal bulan ini. Dah lama dah tapi mama baru berkesempatan nak mencoret sebelum mama ceritakan tentang pertemuan di HKL bersama pakar metabolik. Berbalik pada temujanji dengan terapi pertuturan. Penilaian yang dibuat oleh terapist memberikan respon bahawa Super Haziq semakin responsif dengan cahaya. Satu musical box dimainkan di depan Super Haziq berserta cahaya pada alat tersebut dan Super Haziq mencari-cari di mana arah musical box tersebut. Kemudian terapist mencuba kaedah look and choose, maksudnya membuat pilihan di antara dua item, bubles dan botol susu. Super Haziq mengarahkan pandangannya ke arah bubles dan hari itu sebagai hadiahnya, Super Haziq dapat main bubles!! Jom kita tengok keletah Super Haziq waktu terapi tu…..

mula-mula nangis...

mula-mula nangis…

20140225_113256

 

 

20140225_112514-2-1

20140225_112514

20140225_112511

Mula-mula tu memang tak suka tapi lama-lama ketawa mengelekek! Ada juga bunyi-bunyi yang keluar dari mulutnya dan ini merupakan perkembangan positif menurut terapist pertuturannya. Alhamdulillah! Nampak juga Super Haziq memberikan kerjasama yang semakin baik. Tak lagi meragam macam dulu. Apa yang penting, kenyang….dah kenyang buatlah apa pun…mesti ok punya…..

Oklah..cukuplah setakat ini dulu…entri berikutnya akan mama ceritakan hasil pertemuan dengan pakar metabolik HKL ye. Tunggu………

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s